zuhany

Megelégelte az otthon ülést? Szeretne végre kimozdulni, együtt lenni a barátokkal, beszélgetni, jókat nevetni együtt? Mi sem egyszerűbb ennél, ha van saját kertje.

Van egy tuti tippünk, mivel teheti kellemesebbé a kertben eltöltött nyári meleg napokat. A szolár kerti zuhanyt értékelni fogja minden kerttulajdonos, nemcsak azok, akiknek medencéjük van.

Miért praktikus a szolár zuhany?

Előfordulhat, hogy még nem is látott használatban egy ilyen zuhanyt? Felteszi magában a kérdést, hogy mire is jó egy szolár zuhany a kertbe?

  • Igénytelen a beüzemelése.
  • Kis helyet foglal.
  • Üzemeltetése semmibe sem kerül.
  • Gazdaságos és környezetkímélő melegvíz forrás.

Mi alapján válasszunk szolár zuhanyt?

Úgy döntött, hogy beszerez egyet, de nem tudja mi alapján válasszon? Nem fogja megbánni. A szolár kerti zuhany a legjobb megoldás a nyári hónapokban a melegvíz előállítására.

Elsősorban megfelelő helyet kell választani a zuhany számára.  Mégpedig olyan helyen kell elhelyezni, ahol a leghosszabb ideig süt a nap. Ezzel garantáljuk a melegvizet az egész nyár folyamán. Nekünk már csak a vizet kell biztosítanunk.

Hányan fogják a zuhanyt használni? Ha 1-2 személy, elegendő egy kisebb űrtartalmú, 20-30 literes zuhany is. Ha többen is zuhanyoznak majd, akár a 40 literes változatot is beszerezhetjük, nem fogunk csalódni.

A szolár kerti zuhanyok beüzemelése és karbantartása

A kerti zuhany beüzemelése és karbantartása nagyon egyszerű. A felszerelése egy stabil alapra – betonra, betonkockára – történik 4 darab csavar segítségével.  Ha ez megvan, elég a zuhanyt csatlakoztatni a kerti tömlőhöz és már kész is.

A zuhanyt feltöltjük vízzel az utasítás alapján. Ezután nincs más teendőnk, mint megvárni, hogy a víz felmelegedjen. Ha a víz túl forró lenne zuhanyozáshoz, a keverőcsap segítségével állíthatjuk a hőmérsékletet.

A zuhanyok nagy része hidegvizes lábmosó csappal is fel van szerelve. Ügyeljünk arra, hogy ha a zuhanyt hosszabb ideig nem használjuk, a vizet cseréljük benne, megelőzve így a baktériumok elszaporodását.

Szezon után a fagyok beállta előtt érdemes a zuhanyt leszerelni, megelőzve így annak károsodását.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.