LED világítás

A rejtett LED világítás rejtelmeibe szeretnél betekintést nyerni? Akkor jó helyen jársz! A hangulatteremtés kiváló eszközével ugyanis érvényre juttathatod a kreativitásodat, az egyedi ízlésedet az otthonod valamennyi zugában.

A rejtett LED világítás egyik hatékony eszköze a LED szalag

A rejtett LED világítás hatékony eszközét az Alkonylámpánál is megtalálhatod, ami nem más, mint a minőségi LED szalag. A világítástechnika folyamatos fejlődésben van. Hol van már az az időszak, amikor még csak csillárok és függesztékek szolgáltatták a fényt az otthonokban vagy a közintézményekben! Általános világításnak kiválóan alkalmasak voltak, de a hangulatteremtésben nem lehetett hatékonyan használni őket.

Pedig a hangulatfények iránt egyre nagyobb az igény, ami nem véletlen, hiszen egy-egy mozgalmas nap után mindenki nyugalomra vágyik. Egy olyan helyre, ahol nincs zaj, nincs káosz, nincsenek bántó fények. Szerencsére a LED innovatív megoldásainak köszönhetően napjainkban már számtalan alternatívád van arra, hogy rejtett fényforrásokkal szabályozhasd egy adott helyiség fényviszonyait.

Használj LED szalagokat te is!

A rejtett LED világítás kialakításának a legegyszerűbb eszközei a LED szalagok, amelyek kiegészíthetik vagy lágyíthatják az általános világítást, valamint dekorációs célból is alkalmazhatóak.

Sok-sok előnnyel rendelkeznek:

  • A méretük miatt a legszűkebb helyen is elrejthetőek, így egyenletes, lágy vonalfényt biztosíthatnak.
  • Többféle színhőmérséklet áll a rendelkezésedre: meleg fehér, hideg fehér, közép fehér, valamint vannak változtatható színű RGB LED szalagok is távirányítóval.
  • Nagyon hosszú az üzemidejük – optimális feltételek mellett akár 50.000 órát is képesek működni.
  • Rendkívül energiatakarékosak, soha nem melegednek túl (a megfelelő módon alumínium LED profilba szerelve), környezetkímélőek.
  • Kül- és beltéri változatban is léteznek. Az olyan beltéri területeken, ahol használat közben pára, nedvesség vagy kifröccsenő víz érheti (például a fürdőszobában, konyhában, vagy a konyhapulton), feltétlenül a kültéri változat felszerelése mellett kell döntened, az IP védelem miatt.

Hova célszerű rejtett LED világítást elhelyezni?

A rejtett LED világítás minden olyan helyen jól érvényesül ahol háttér- vagy hangulatvilágításra, dekorációra van szükség. Ilyen lehet az előszobaszekrény hátoldala, a konyhaszekrény, a lépcsőkorlátok hátoldala, az álmennyezet, a bútorok felülete vagy a hálószoba.

A beltéri lámpák közül ilyen rejtett LED világítást tesznek lehetővé a süllyesztett vagy beépített spotlámpák is. Segítségükkel bármelyik helyiséget otthonosabbá teheted. Felületbe süllyesztett változatuk többféle variációs lehetőséget is tartogat a számodra.

A nappali álmennyezetében kellő számban elhelyezve szolgálhatnak általános világításként, de szabályozva kiegészítő vagy hangulatvilágításként is funkcionálhatnak.

A rejtett LED világítás kialakítása ma már alapvető igény, amivel könnyen teremthetsz kellemes hangulatot nap mint nap.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.