sansevieria műnövény

Hányszor kaptad már magad azon, hogy összetéveszted a mesterséges virágokat az igazival? Vannak kiváló minőségű művirágok, amik megtévesztően hasonlatosak a valódi növényekhez.

Miért válasszunk műnövényt?

A műnövényeknek számos előnyük van a valódi virágokkal szemben, megszűnik az időigényes gondozás, az állandó öntözés, az átültetés bonyodalmai. A fonnyadt levelek ellenőrzése, a tápoldatozás, a károkozók elleni harc a múlté, és ami nem utolsó szempont, a műnövény mérete változatlan marad.

A műnövények remek alternatívát jelentenek beltéri dekorációra. Ahol fontos a praktikum és a szépség, olyan helyre érdemes műnövényt elhelyezni. Utcafronti ajtó mellé, egy huzatos előtérben egy elegáns kaspóba helyezett mutatós műnövény hozzájárul a tökéletes első benyomás megteremtéséhez.

A műnövény kiváló megoldást nyújt egy étteremben, szállodában, panzióban ahol minden idő számít.  Ilyen helyeken kevés idő jut az élő növények helyes gondozására. Műnövénnyel azonban időt, vizet és pénzt spórolhat, miközben minden pillanatban élvezheti szépségüket.

Hová helyezzünk el műnövényeket?

buxus műnövény

Kép forrása: Pottery Pots

Egy jól megválasztott műnövény, irodák, középületek (múzeumok, iskolák, hivatalok) dekorálására tökéletesválasztás.  Elhelyezhetjük akár sötétebb helyiségekbe, ahol az igazi növények nélkülöznék a természetes fényt.

Sarkok kitöltésére, terek elválasztásához is praktikus megoldást jelenthet, illetve a hosszan üresen álló ingatlanokban az otthonosság és gondozottság érzését keltik.

Az egészségügy is előnyben részesíti a műnövényeket. Egy rendelő, kórház barátságosabbá tehető egy jól megválasztott műnövénnyel.

Hogyan válasszunk műnövényt?

műfű műnövény

Kép forrása: Pottery Pots

A műnövények megválasztásának elsődleges szempontja a növény formája. Egy magas műnövény, mint a díszfű, nagyon jól mutat hosszú, magas kaspóban. A növény formavilága segít a hozzá illő kaspót megtalálni. A választott kaspónak célszerű kiemelni a növényt és dizájnban passzolni a helyiség hangulatához.

Az Agave műnövény a feng shui szerint a bejárat elé helyezve távol tartja a negatív energiákat az otthonunktól.

Legyünk merészek és bátran használjuk a szín és forma kontrasztját.  Válasszunk élénk színeket.  Egy fehér vagy fekete kaspóban a zöld növény erőteljes hatást alkot. Így lesz a növény hangsúlyos az elhelyezett térben.

Élvezd sokáig a műnövény szépségét!

Annak érdekében, hogy a művirágokat a lehető leghosszabb ideig élvezhessük, óvni kell őket a közvetlen, erős napfénytől. Így a színek nem fakulnak ki annyira és az erős zöld még sokáig kifejező hatással lehet a nézőre. A művirágok tisztításához a legjobb, ha nedves ruhával töröljük át az egyes leveleket. A szöszképződés elkerülése érdekében ajánlatos mikroszálas kendőt használni.

Képek forrása: Pottery Pots

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.