A patkányirtás hatékonysága a vadászgörénnyel növelhető

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a környezetvédelmi szempontok és ezek az elvek az olyan tevékenységi körökbe is begyűrűznek, mint amilyen a kártevőirtás.

A patkányirtás vadászgörénnyel egyre újabb módszerekkel bővült ki az elmúlt évek kísérletezéseinek köszönhetően, amik eredményeként az olykor erősen fertőzött területeket is sikerült kártevő mentessé tenni.

Ez a típusú patkányirtás a természetben rejlő hierarchiai viszonyokat használja fel, ennek révén pedig egy teljesen természetes folyamatról beszélünk, amit az ember részéről érkező tudatos és szükségszerű irányítás tesz maximálisan hatékonnyá.

Az emberek rágcsálókkal szemben vívott küzdelmei folytán manapság már számos alternatíva kínálja magát, mint megoldással kecsegtető lehetőség, de ezek sok esetben szinte teljesen hatástalanok.

Az élve fogó csapdák a patkányirtás jól ismert és gyakran alkalmazott eszközei, az állatok azonban hamar bizalmatlanná válnak és végül elkerülik a kihelyezett csapdákat. A különböző ultrahangos, illetve elektromos készülékek szintén esélytelenek a patkányirtás szempontjából nézve.

A vadászgörény bevetése azonnali eredményt hozhat és környezetbarát módon érhető el általa a kártevő mentesség. A módszer egyetlen hátránya, hogy az irtás végeztével esetlegesen fennmaradt példányokat nem iktatja ki, ez a tényező azonban egyszerűen orvosolható a kombinált eljárás eszközeivel. Ilyenkor a hagyományos technológiákkal ötvözve valósul meg a vadászgörényes patkányirtás.

A kombinált eljárás révén a kezelt területen határozottan kisebb mennyiségű méreganyagra lesz szükség, így pedig elkerülhető a kártevőkben kialakuló. méreganyagokkal szembeni ellenálló képesség is.

Fontos tudnunk azonban, hogy a vadászgörény kizárólag abban az esetben képes eleget tenni a rágcsálóirtás effektív folyamatának, ha szakemberek felügyelik az állat idomítását. Nem érdemes próbálkozni házilag történő betanítással, mivel a szakmai metódusok nem véletlenül alakultak ki egy hosszas munkafolyamat eredményeként.

Ugyanez érvényes az olyan kártevők elleni küzdelemre is, mint amilyen az ágyi poloska irtás vagy a darázsirtás. Utóbbi rovar ráadásul veszélyes is lehet az emberre nézve, ezért a szakemberek tudása és az általuk alkalmazott eszközök elengedhetetlenek ezekben a folyamatokban.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.