modern kandallók

A kandallók gyakorlatilag a reneszánszukat élik napjainkban. Tény, hogy a különböző modern fűtési technológiák egyre fejlettebek és költséghatékonyabbak lesznek, azonban egy infrapanel esztétikai szempontból soha nem fogja felvenni a versenyt például a rusztikus kandallókkal. A szerepük azonban jóval túlmutat a hangulatos megjelenésen, kiegészítő, de akár elsődleges fűtésként is képesek megállni a helyüket.

Modern kandallók a különböző helyzetekre

Természetesen a kandallók gyártói is folyamatosan követik a technikai fejlődést. Amíg évtizedekkel korábban az öntvény kályhák egyértelműen a legjobb megoldásnak számítottak a nagy hőleadási képességük miatt, addig mára már különböző típusok érhetők el a legkülönfélébb igényekre. Megjelentek a hőtárolós kályhák, az energiatakarékos, mobil vagy a légfűtéses kandallókályhák is.

A designt és a stílust tekintve szintén hatalmas a választék. Ha a hagyományos, tradicionális lakberendezés hívei vagyunk, akkor a rusztikus kandallók remekül igazodhatnak az elképzeléseinkhez, hangulatossá, barátságossá varázsolva bármilyen helyiséget. De ugyanígy, egy modern, minimalista stílusú nappaliban is kiválóan megtalálhatjuk az odaillő, letisztult és elegáns külsejű darabot.

A vízteres kályha az egész lakás fűtését kiválthatja

A vízteres kályha sajátossága, hogy a tűztér körül vagy felett egy víztartály található. Ekkor a kályha gyakorlatilag egy kazánként funkcionál: a fűtés során az ebben lévő víz felmelegszik, amely innen képes eljutni a lakás minden helyiségébe, megoldva azok felfűtését.

A vízteres kályha kiépítése egy komolyabb beruházás és viszonylag több munkálattal járhat együtt. Hozzá kell kapcsolni az ingatlan központi fűtésrendszeréhez, amely minden esetben szükségessé teszi szakember közreműködését a beépítés során.

Fontos, hogy a szükséges épületgépészeti tartozékok mind beépítésre kerüljenek és az üzembe helyezés is szakszerűen történjen. Ezt követően azonban nemcsak a különböző helyiségek fűtését, hanem a használati meleg víz biztosítását is megoldhatjuk a vízteres kályha segítségével.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.