traktor

A mezőgazdaságban dolgozók régi ismerősként üdvözlik John Deere nevét. A márka évtizedek óta az innovációról, a modern eszközökről és a minőségről híres, ráadásul egyre több okos megoldással szolgál.

Ha megnézzük a John Deere Journal vállalati magazin újdonságait, akkor többféle témát találunk, amik között akad pár érdekesség.

A technológia a mezőgazdaságban

Kár lenne azt hinni, hogy a régi módszerekkel ugyanolyan hatékony termelést érhetünk el. Nem titok, hogy a Föld népessége megállás nélkül növekszik, és ennek a rengeteg embernek valahogy ételt kell tenni az asztalára. Ma nagyjából 7,8 milliárd ember él a bolygón, azonban tíz éven belül ez a szám elérheti a 9 milliárdot is.

Ha még előrébb nézünk, akkor további növekedést tapasztalunk, 2057-re 10 milliárdos lakosságot jósolnak. Ez a szám azt jelenti, hogy az emberek vízszintesen laknak, tehát inkább a városokban lesz hely nekik. Érthető, hogy ha 10 emberből 7 városban lakik, akkor esélye sem lesz a saját termelésre.

Innentől kezdve a farmereken a világ szeme, akiknek el kell látniuk a lakókat megfelelő mennyiségű és minőségű élelemmel. Az egészben az a legrosszabb, hogy a természeti erőforrások az elmúlt száz évben nem változtak, tehát ugyanabból kell kihozni még többet.

Eközben nagyon fontossá vált az állattartás is, mivel a zöldségek helyett egyre többen választják a húsokat. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor ott van a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem kérdése is, ami ma prioritást élvez, tudtuk meg a gepkozvetito.hu írásából.

John Deere a világ egyik vezető cége közé tartozik, így még nagyobb nyomás nehezedik rá, mindenki azt várja el tőle, hogy évről évre növelje a hatékonyságot. A népességrobbanás mindenkit érint, viszont a mezőgazdasági szektorban dolgozókat még jobban. Hogyan próbál segíteni a zöld-sárga színeiről ismert márka?

Jó példa erre az R4038 permetezőgép, ami 97 darab beépített robotot tartalmaz, amik hatékony permetezésről gondoskodnak. A hatékony szó alatt azt kell érteni, hogy négyzetcentiméterekig le lehet bontani a területet, így a 400 szenzor könnyedén feltérképezi a talaj tulajdonságait, hogy megtalálja az ideális permetszórást.

Figyeli a termőföld összetételét, a nedvességtartalmat, valamint a terményt is. Ezekkel a beállításokkal sokkal kevesebb permetszerre lesz szükség, így nemcsak a felesleges kiadásokat kerüljük el, hanem a természetet is óvjuk.

A John Deere gépek nálunk is kaphatóak

A legtöbb mezőgazdaságban dolgozó ember azért szereti a John Deere gépeket, mert nem légből kapott adatokkal dolgoznak, hanem bekoszolják a kezüket (kimennek a terepre). Az amerikai cég szorosan együtt működik a gazdálkodókkal, és nagyon figyel a visszajelzésükre.

Igazából csak a földeken dolgozók érzékelik, hogy melyik gép működik a legjobban, és ők tudják megmondani, ha valamin javítani kell. És mi az egészben a legjobb? Hogy ezek a modern gépek hazánkban is kaphatóak.

A Gépközvetítő szó szerint mindenről gondoskodik, legyen szó a hitel biztosításról, a műszaki vizsgáról, ügyintézésekről, vagy a gép szállításáról.

Kép forrása: Unsplash.com / Szerző: Randy Fath

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Mozaik

Comments are closed.