pluméria

Manapság már a “mentes”, mint kifejezés fogalommá vált. Alapvetően a táplálkozással kapcsolatos témákban már senkinek sem szalad fel a szemöldöke, ha ezt a jelzőt látja/hallja.

Na, de az már hallatlan, hogy mindez a növények ápolásában is megvalósulhat! Vagy mégsem? A helyzet az, hogy nem! Sőt! Ez nem egy új irány, sokkalta inkább visszatérés a gyökerekhez.

A vegyszerek az újkor találmányai?

Valahogy úgy. Évtizedek óta nem is kérdéses a növények gondozásában, hogy a különböző vegyi anyagok bevethetőek-e. Igen, be. Permetszerek, mindenféle mesterséges kemikáliákat tartalmazó tápoldatok, és társaik szolgálhatnak alapul az ápoláshoz.

Persze csak akkor, ha ezt az utat választod. Ugyanis az Adri Flowers valami teljesen mást kínál. Olyan ösvényt mutat neked, ahol a mentesség egyet jelent a környezetbarát körülményekkel.

Milyen érdekes az, igaz, hogy pont a növénytermesztés, azaz a környezet ápolása az egyik leginkább vegyszer sújtotta terület? Általánosságban természetesen, viszont ahogy arra utaltunk akad kivétel.

Ha jobban belegondolunk abba, hogy a mentes hozzáállás újszerű-e vagy inkább jó értelemben véve ősi, akkor gyorsan belátható, hogy az utóbbi. Régen az emberek nem alkalmaztak mindenféle gyárakban előállított szintetikus anyagot.

Lévén gyárak sem álltak rendelkezésre, és a kémia sem tartott azon a szinten, ahol mondjuk ma. Szóval abból gazdálkodtak, amilyük volt például trágyával táplálták a földet, és különböző komposztálási módszerekkel járultak hozzá a talaj dúsításához.

A környezetbarát = növénybarát?

Igen! A mentes egyet jelent azzal a kertrendezésben, a szobanövények gondozásában, azaz a természet értékes és szépséges ajándékainak ápolásában, hogy a mesterséges anyagok maradhatnak a flakonjaikban, mert helyettük munkába lépnek a természetes, egyúttal mentes alternatívák.

Az Adri Flowers ráadásul házhoz viszi neked ezt a tápláló szemléletet és persze annak a gyümölcsét. Pont olyat, amilyet te szeretnél, amit aztán te is úgy nevelhetsz tovább, hogy a kemikáliákat végérvényesen elfelejtheted. Ez az a fajta gondolkodás és gondoskodás, amit a környezeted ezerszeresen hálál meg!

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.