macska

Az optimális élettér elengedhetetlen a macska jóllétéhez. Ehhez hozzátartozik a gondosan berendezett cicalak, a megfelelő táplálás, valamint a sok-sok közös játék. Az alábbiakban arról írunk, hogy milyen az ideális környezet, amelyben kedvencünk vidám és elégedett lehet.

Magas minőségű macskaeledel, ajánlott felszerelések

A Grandopet.hu macska termékköréből beszerezhetünk kedvencünknek megfelelő eledelt, alapvető kellékeket, illetve hasznos kiegészítőket egyaránt. Az ideális táp a cica korához, testtömegéhez, életmódjához illeszkedő. Válogathatunk speciálisabb termékek közül is, mint például érzékeny emésztésű, veseproblémákkal küzdő cicáknak fejlesztett termékek. Kifejezetten javasoltak a szőrlabda képződés elleni száraztápok.

Az alapvető felszerelések közül nem hiányozhat például egy kényelmes fekhely, egy cica WC vagy alomtálca, de egy praktikus szállítóbox sem. Az illemhelyek többféle típusa is elérhető, mint a nyitott tálcás megoldások vagy a zárt, fedeles kuckók, ahol nyugalmasan végezheti a dolgát. Ami a fekhelyet illeti, igen népszerűek a párnák, kosárkák, bebújós házikók. A szállító dobozkák elengedhetetlen kellékei az állatorvosi látogatásoknak.

A felelős állattartás alapja, hogy cicabaráttá tegyük az otthonunkat, amennyire csak lehetséges. Esetükben nem elegendő magasra tenni a szobanövényeket, hiszen imádnak mászni és felugrálni. Fontos, hogy ne tartsunk a közelben balesetveszélyes, éles, törékeny tárgyakat, melyek esetleg kíváncsivá tehetik a cicust. Érdemes egy külön helyiséget berendezni macskabútorokkal, így kaphat egy saját kis birodalmat.

Kaparófák, komplett bútorok, interaktív játékok

A speciális berendezésekkel elkerülhető, hogy kedvencünk a kanapénkon élje ki ösztöneit. Remek opció egy kisebb kaparófa, de beszerezhetők cicabútorok is, amelyek többfunkciós elemek. A legtöbb modell tartalmaz kaparórészt, bebújós kuckót, illetve emeletes pihenő fekhelyet is.

Egyúttal sziesztázhat a magasban, elbújhat az alsó szintjén, de játszhat a bútorba épített lógó labdácskával is. Egy efféle bohókás emelvény beépítve biztosítja a szizál felületet is, amelyet kedvére kaparászhat.

A legjobb megoldás, ha játékokat is elhelyezünk a birodalmában, melyekkel bolondozhat, és kellően lefoglalhatja magát. Minden állatka nagy örömét leli az alagutakban, akárcsak a rágcsálható labdákban, plüssegerekben.

Szeretetteljes gondoskodás

A macska gondozásához hozzátartozik a bundájának ápolása is, ehhez pedig speciális samponra, illetve paraziták elleni készítményekre is szükségünk lesz.

Szerencsére folyamatosan bővül a macskaeledelek és a felszerelések választéka, így minden cicagazdi örömmel válogathat a bőséges termékpalettából.

Minél ideálisabb környezetet teremtünk kiskedvencünk számára, annál boldogabban telnek a mindennapjai. A sok-sok vidámság és bolondozás pedig hétköznapjaink részévé válik.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.