fűnyíró

Mindenki, aki kertes, családi házban él, gondozott és csodaszép gyepre vágyik. A füvet azonban rendszeresen gondozni kell és karban kell tartani. Ehhez a fűnyírók nagyon nagy segítséget adnak.

Napjainkban nagyon széles a választék, hiszen az elektromos és a benzines fűnyírók mellett megjelentek az úgynevezett robotfűnyírók, amelyek aztán végképp megkönnyítik a fű megfelelő gondozását és ápolását.

A 2020-as fűnyíró teszt megmutatja, hogy mely fűnyírók kerültek a toplistára, a legjobb fűnyíró kategóriában, így nagy könnyebbség lehet, amikor ilyen eszközt szeretnénk vásárolni.

A fűnyíró kiválasztásánál figyelembe kell vennünk többek között a fűnyíró erejét, a biztonsági faktort, a súlyt, a zajszintet és a teljesítményt is. A benzines fűnyírók teljesítménye nagyobb, mint egy elektromos fűnyíró teljesítménye, viszont zajosabb is.

Az elektromos modellek karbantartása könnyebb, mint a benzines társaiké. És az emberi tényező is lényeges, amikor fűnyírót vásárolunk. A benzines fűnyíró karbantartása kicsit bonyolultabb és nehezebb is vele manőverezni, így ezt is vegyük figyelembe a fűnyíró kiválasztásakor.

A legjobb benzines és elektromos fűnyírók

A 2020-as fűnyíró teszt győztesei többek között a benzines fűnyíró kategóriában: VeGa 752 SXH DOV, VeGa 51 HWXV, AL-KO Classic 4.66 SP-A, VeGa 525 4SXH, Hecht 551 SX 5in1, HECHT 548 SWE. A benzines fűnyírók számtalan előnnyel bírnak.

Az egyik ok, amiért sokan teszik le mellette a voksukat nem más, minthogy nem kell a vezetékekkel bíbelődni, azaz nem szükséges a működésükhöz elektromos áram. Viszont a nagy szintkülönbséggel nem igazán tud mit kezdeni, így ha nem egyenletes a telkünk, akkor inkább ne is gondolkodjunk benzines fűnyíróban.

A benzines fűnyíró azoknak való, akiknek a fűnyírás nem egy szabadidős, kikapcsolódást nyújtó hobbi, hanem akik csak gyorsan túl akarnak esni a fűnyíráson. A benzines fűnyíró ezt lehetővé is teszi, hiszen nagy hajtóerővel rendelkezik.

A fűnyíró teszt győztesei elektromos és akkus fűnyíró kategóriában: Hecht 1638 R, AL-KO Classic Plus 4.27 E, Bosch ARM 32, Hecht 1844, BOSCH Rotak 32 LI Ergoflex, Hecht 1000.

Elektromos fűnyíróba akkor is érdemes beruháznunk, ha nagyobb emelkedők is vannak a kertünkben, hiszen a nagyobb szintkülönbség sem okoz gondot ennek a fűnyírónak. Talán jobban védjük a környezetet, ha ilyen fűnyírót használunk. Könnyű a használata, habár a vezeték miatt vannak, akik nem ezt a modellt választják.

A legjobb robotfűnyírók

A legjobb robotfűnyírók a 2020-as fűnyíró teszt alapján: Gardena SILENO Smart city 500, Gardena SILENO Smart life 750, Gardena SILENO Smart life 1250, BOSCH Indego 350 Connect, Karcher RLM 4.

Az automata fűnyíró nagyon kedvelt a kisebb kerttulajdonosok körében, hiszen nincsenek kábelek, vezetékek és a benzinnel sem kell bíbelődni. Az akkus fűnyíró viszonylag csendes, és ma már viszonylag kedvező áron lehet megvásárolni.

Amikor automata fűnyírót vásárolunk, helyezzünk hangsúlyt annak az energiaforrására, tápellátására, a maximális lejtőre, amelyen a fűnyíró képes dolgozni és a vágószélességre is gondoljunk.

Kép forrása: Ivanko80 / Shutterstock.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.