fényvédelem

Manapság szerencsére egyre többen kezdenek bele a tudatos bőrápolásba, ami annyit tesz, hogy nem véletlenszerűen válogatják össze a bőrápoláshoz használt termékeket, hanem célzottan a bőrük igényei szerint állítják fel a rutinjukat.

Azonban legyen szó bármilyen bőrtípusról vagy problémáról, a fényvédelem mindegyiknél kulcsfontosságú szerepet játszik. Viszont sajnos még mindig sok tévhit kering vele kapcsolatban a köztudatban. Példának okáért az alábbiak:

“Fényvédőre csak a nyári napsütésben van szükség”

Nyáron a többség el sem indul a strandra naptej nélkül, azonban egy borongós őszi vagy téli napon kinek jut eszébe közülük, hogy legalább az arcát védje a napsugárzás ellen? Valószínűleg erre már sokkal kevesebben gondolnak.

Holott az UV-sugárzás nem alszik “téli álmot”, hanem egész évben jelen van. Épp ezért a fényvédős arckrém használatát az év egyetlen napján sem szabad elhanyagolni! Egy jó minőségű kozmetikum, például a Helia-D fényvédője egész évben a piperepolc lakója lehet.

Az SPF 50+ extra erős védelmet jelent, ami még a legragyogóbb nyári napon is biztonságot nyújt az UVA és UVB sugarak ellen. A könnyed formula hamar beszívódik, és nem hagy ragacsos érzetet, ezáltal kellemes viseletet biztosít.

“Fényvédőt csak akkor kell használni, ha a szabadban tartózkodunk”

Aki tisztában van azzal, hogy fényvédőzni nemcsak nyáron és napozás közben kell, az máris tett egy nagy lépést bőre egészsége érdekében. Viszont jó, ha tudjuk, hogy az sem elegendő, ha csak szabadtéren tartózkodva viselünk fényvédőt.

A napsugarak ugyanis az ablakokon keresztül a beltérbe is bejutnak, főleg olyan helyeken, ahol hatalmas üvegfelületek vannak (például irodaházakban). Egyedül akkor vagyunk biztonságban, ha az ablakokon speciális UV-szűrő fólia van, de ilyet csak kevés épületben alkalmaznak.

Ezért inkább menjünk biztosra, és akkor is vigyünk fel reggel egy réteg fényvédőt, ha a napunk nagy részét zárt térben töltjük!

“A fényvédőből is csak annyit kell felkenni, mint egy sima hidratáló krémből”

Ha már eljutottunk odáig, hogy a fényvédelemre minden reggel gondot fordítunk, akkor már csak ott hibázhatunk, ha túl keveset viszünk fel a krémből. Ezekből a készítményekből ugyanis nem elegendő egy borsónyi mennyiség. Az ajánlások szerint az arcra és a nyakra körülbelül 1,2 grammnyi fényvédőt kellene használni, ami megközelítőleg egy negyed teáskanálnyi mennyiség.

Lehet, hogy ezt elsőre nagyon soknak találjuk, de csak akkor lesz képes a termék az ígért faktorszámú védelmet biztosítani, ha ennyit használunk belőle. Ha attól tartunk, hogy a bőrünk nem szívja be, vagy el akarjuk kerülni a fullasztó maszkhatást, akkor kenjük fel a krémet 2-3 részletben, a rétegek közt pedig várjunk pár percet!

Érdemes egy tubus fényvédőt napközben is magunknál tartani, hiszen a készítmény hatása idővel csökken, ezért pár óránként ajánlott újrakenni, főleg akkor, ha kint vagyunk a szabadban.

Kép forrása: Dreamstime.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.