gyerekruha

Az ősz nem csak a levélhullás kezdete, de ilyenkor a gyerkőcök is „bundát váltanak”. Beköszöntött az az időszak, amikor már nem elég a mellény vagy a vékony kis dzseki, az pedig, hogy rövidnadrágban és papucsban jártunk odakinn, csupán távoli emléknek tűnik.

Persze nincs ezzel semmi probléma, hiszen az ősz egy igazi kaland a kicsik számára, a színes faleveket, a pocsolyák és a megannyi lehulló termés újabb és újabb izgalmakat tartogat számukra. Ehhez viszont szükség van egy megfelelő gyerek kabátra. Lássuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni e téren!

1. Legyen elég nagy ahhoz, hogy aláöltöztesd!

A méret nagyon fontos szempont a kabát vásárlása során, hiszen ebben az esetben nem a pontosan passzoló darabok lesznek a nyerők. Hiszen számolni kell azzal is, hogy a hűvösebb őszi napokon sem maradhat ki a szabadtéri program, ilyenkor pedig elkél az atléta és a vastagabb pulóver is az őszi kabát alatt.

Ha pedig ehhez nem elég nagy a választott darab, akkor bizony könnyen kényelmetlen viseletté válik, nem tudja benne megfelelő mozgatni a karjait és hamar elveheti a kedvét az öltözködéstől.

2. Vedd figyelembe a vastagságát!

Az aláöltöztetés kapcsán nagyon fontos figyelembe venni a választott kabát vastagságát, hiszen amellett, hogy nem szeretnénk, hogy fázzon, az sem jó, ha megizzad a rétegek alatt. Hiszen ez egyrészt diszkomort érzetet vált ki nála, másrészt pedig nagyon könnyen meghűlhet, ha átizzadja a pólóját vagy pulcsiját. Vagyis a választott kabát vatagságához mérten kell a megfelelő öltözéket kiválasztani.

3. Nem mindegy, meddig ér a dereka!

Csimpaszkodik, felemel dolgokat, lehajol, a dereka pedig máris kinn van, ha nem elég hosszú a választott kabát. Ha nagyon csípős odakinn az idő, nem elég ha a derék részt csak egy atléta védi, minden más réteg pedig már régen a „nyakában” van. Éppen emiatt mindenképpen oda kell figyelni erre is, amikor megveszitek a tökéletes őszi kabátot a számára.

4. Mindenképpen cipzáras legyen!

A kulcs az, hogy könnyen fel tudja venni ő maga is, hiszen így tanulja meg az önállóságot. Viszont ha sokat kell bajlódni a gombokkal, akkor bizony hamar elmegy majd tőle a kedve és csak feldühíti. Hiszen annál kevesebb ideje lesz kinn a falevelek között, minél többet vacakol a kabát felvételével. Viszont egy cipzárt már az ovisok is hamar megtanulnak kezelni.

5. Vízlepergető vagy esőkabát

Mivel gyakran esik az eső ezekben az őszi hónapokban, mindenképpen fontos, hogy olyat kabátot válasszatok, amely vízlepergető. Ha mégsem ilyenre esik a választás vagy nagyobb védelmet szeretnél ennél az esőcseppek ellen, akkor pedig érdemes külön beszerezni egy esőkabátot.

Ez jó szolgálatot tehet akkor is, ha váratlanul elkap titeket az eső, de abban az esetben is, ha már nem bír tovább a négy fal között lenni a csemete és muszáj útra kelnetek.

Fontos, hogy megbízható helyről vásárolj!

Igazán minőségi termékek csak megbízható üzletekben találhatók, ez pedig igaz az őszi kabátok esetében is. Ilyen például a Lyamar webáruház is, ahol a széles választékban biztosan megtaláljátok a gyermeknek leginkább megfelelő kabátot, ráadásul számos különböző minta és mesefigura is helyet kapott ezeken a modelleken. Így biztos lehetsz abban, hogy szívesen viseli majd a megvásárolt darabot.

Ha pedig megvan a megfelelő kabát, felkerült a a sapka és a sál, indulhat az önfeledt játék a szabadban. Hiszen nincs is ennél jobb időtöltés egy örökmozgó gyermek számára.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.