étel

Napjainkban az egyre növekvő árak mellett egyre nagyobb szerepet kap a spórolás és a takarékosság az élet minden terén. A háztartások vezetőinek egyre nagyobb kihívást jelent a havi költségkeret beosztása, ezáltal pedig egyre növekszik a frusztráció és a feszültség korunk emberében.

Rengetegen kényszerülnek olyan területeken is bevezetni a takarékosság elvét, amelyeken erre korábban nem volt szükség. Számos család és háztartás esetében ez alól nem kivétel a bevásárlás, valamint az étkezés sem. Ennek megfelelően egy újfajta szemlélet kialakítása szükséges, amelyben elsődleges szerephez a gazdaságosság jut.

Egészség mindenek felett

Mikor az emberek spórolásba kezdenek, sajnos gyakran abba a hibába esnek, hogy a vásárlást a legolcsóbb élelmiszerek választásával igyekszenek lebonyolítani. Sajnos ez hosszú távon számos problémát hozhat.

A takarékos vásárlás lehet egészségtudatos is. Fontos, hogy szem előtt tartsuk, hogy olyan élelmiszereket tegyünk a kosarunkba, amelyek nem csupán olcsóak, hanem a hosszútávú egészség fenntartását is maximálisan támogatják.

Kaufino újságokban rendszeresen találunk olyan termékeket (friss zöldségeket, gyümölcsöket, húsféléket, halakat), amelyek szervezetünk számára is táplálóak, valamint áruk tekintetében is megfizethetőek.

A Lidl akciós újságok, a Lidl katalógus és heti rendszerességgel frissülő Lidl akciók keretén belül rengeteg olyan élelmiszert vásárolhatunk, amelyek magas tápértékkel, s egyben alacsony árral rendelkeznek.

A legolcsóbb nem feltétlenül a legjobb választás

A Kaufinon közzétett újságok segíthetnek a vásárlóknak olyan tudatos vásárlói szemlélet kialakításában, amelyben elsődleges szempont az ár-érték arány lesz. Tehát nem elegendő csupán a termékek árát nézni.

Fontos azt is tudni, hogy pontosan milyen élelmiszerről van szó, milyen tápértékkel rendelkezik, milyen vitaminokat, tápanyagokat tartalmaz, hogy az elfogyasztásuk után ne csak a hasunk legyen tele, hanem a szervezetünk egészséges működését is támogassák.

Ezek az élelmiszerek szerencsére beszerezhetőek az ismert hazai nagyáruházakban is. A Penny akciós újságokban meghirdetett Penny Market akciók, valamint a Lidl katalógusban meghirdetett Lidl akciók révén a bevásárlás költségeit nagyban csökkenthetjük.

Természetesen ehhez szükséges bizonyos ismeretekkel rendelkeznünk a téren, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek maximális tápértékkel rendelkeznek kedvező áruk mellett.

Egyszerűség, alapvető élelmiszerek

Valószínűleg nem nyúlunk mellé, ha maradunk a legegyszerűbb és legelemibb táplálékoknál. Legcélszerűbb a húsfélék, halak, hüvelyesek, zöldségek és gyümölcsök választása.

A Kaufino újságokban az ismert hazai üzlethálózatok akciós kínálatát találjuk meg, amelyekben a tudatos vásárló a számos alacsony tápértékű élelmiszer között olyan termékekre is rábukkanhat, amelyek maximálisan támogatják szervezetünk hosszútávú, egészséges működését.

Érdemes a magas fehérjetartalmú húsokat, halakat, hüvelyeseket, gombákat részesíteni előnyben, amelyek laktatóak és megfizethető áron szerezhetőek be egy kis extra körültekintéssel.

A cél, hogy a lehető leginkább minimalizáljuk azokat a termékeket a háztartásunkban, amelyek a feldolgozott vagy félkész élelmiszerek közé tartoznak. A cukrozott termékek, jégkrémek, finomított növényi olajok és alkoholtartalmú termékek mind ide tartoznak.

Ezek a termékek ugyan gyakran olcsóbban vásárolhatóak meg, mint a fent említett magas tápértékű élelmiszerek. A tudatos vásárlásnak azonban fontos lépése, hogy ezeket a termékeket ki tudjuk szűrni.

A Lidl katalógusokban feltüntetett Lidl akciók között vagy a Penny Market akciós újságaiban szereplő Penny Market akciók révén kiváló minőségű hazai élelmiszereket vásárolhatunk, amelynek fogyasztását nem csupán az egészségünk hálálja meg hosszú távon, hanem a pénztárcánk is.

Szezonalitás, hazai termékek előnyben részesítése

A gazdaságos és egyben tápláló étkezés megkerülhetetlen eleme a szezonalitás. Az ismert nagyáruházak kínálatában rengeteg a külföldről behozott élelmiszer. Ma már teljesen természetesen vesszük, hogy friss gyümölcsöt, például szilvát, áfonyát, epret vagy barackot egész évben tudunk vásárolni az üzletekben.

Így a téli bevásárlás, étkezés sokszor drágább lehet, hiszen ezeknek az élelmiszereknek a nyári időszakban van a szezonjuk, s a hűvösebb hónapokban az áruk igencsak magas lehet. A hűvösebb hónapokban érdemes ezért a fagyasztott gyümölcsöket és zöldségeket választani, amelyeknek vitamintartalma, akár még magasabb is lehet, mint a frissen vásárolt, éretlen külföldi import termékeké.

A Kaufinon összegyűjtött újságokban, köztük a Lidl katalógusokban, valamint a Penny Market akciók révén rendszeresen vásárolhatunk hazai, szezonális termékeket.

A takarékos, egyben tápláló étkezéshez így olyan szemléletváltás bevezetésére van szükség, amelyben kiemelt szerepet kap a fokozott tudatosság, az élelmiszeripar termékei közti eligazodás és az előre tervezés.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Tatjana Baibakova

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.