kosár

A rendszerezett otthon kulcsa a megfelelő tárolórendszer kialakítása. A dobozok, kosarak és egyéb elemek tengerében nehéz megtalálni a legjobb megoldást. Ahhoz, hogy igazán praktikusan és esztétikusan tudjunk mindent elpakolni, jól körül kell néznünk az áruházak kínálatában.

A legtöbben nem átgondoltan tervezik meg a tárolók kiválasztását, hanem a pillanatnyi szükségletek alapján határoznak. Pedig az egységes dizájn az ilyen apróságoknál is fontos lehet. A mömax kínálatában található kosarak segítségével például kiválóan megoldhatjuk a fürdő vagy konyha tárolási igényét, hiszen többféle méretű eszközt is találunk hasonló stílusban.

De vajon milyen szempontokat kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy tökéletes legyen a tárolási rendszerünk?

Méret és forma

A különböző tárgyak elpakolásához eltérő méretű és formájú tárolókra van szükségünk. A funkciót és a stílust mindig egyensúlyban kell tartanunk. Lehetőség szerint törekedjünk az egységre, ne csábuljunk el egy semmire sem használható, de díszes dobozka látványától, mert csak újabb felesleges tárgyként fogja végezni a szekrény aljában.

Az első kérdés, amit fel kell tennünk magunknak, amikor kiválasztjuk a tárolásra alkalmas eszközt, hogy mennyi mindent kell elpakolnunk és ehhez milyen méretű és hány darab doboz, kosár szükséges. Amikor ezt már tisztáztuk, azért érdemes felmérni a tárolásra felhasználható hely nagyságát, mert hiába vásárolunk be, ha utána nincs elegendő polc, szekrény vagy szobasarok ezek elhelyezésére.

Praktikumra hangolódva

Arra is gondolnunk kell, hogy bár a meglévő holmijainknak lesz helye, ha megvesszük a dobozokat, de hová tesszük majd az újonnan vásárolt termékeket? Úgyhogy inkább legyen négy tárolónk félig tele, mint három kisebb csurig töltve.

A praktikus, egymásra rakható dobozokkal olyan helyeket is ki tudunk tölteni, ahol egyébként nem tudnánk rendesen pakolni. Így az ajtó mögött feltornyozva is állhat néhány dekoratív műanyag tároló, melyről a külső szemlélő nem tudja megállapítani, hogy mit tartalmaz.

A kerékkel felszerelt dobozok szintén nagy segítséget nyújthatnak, ha nagyobb mennyiségű, nehéz tárgyat szeretnénk elraktározni. A mobilitás könnyebbé teheti a keresést, hiszen így megerőltetés nélkül tudjuk áthelyezni vagy kihúzni a szekrény aljából a tárolót.

Doboz vagy kosár

A tárolóelemek anyagának kiválasztását is fontoljuk meg. Általában a ruhadarabokat, ágyneműket érdemes puha anyagú kosarakban tartani vagy olyan műanyagokban, melyek jól szellőznek és nincsenek bennük kiálló részek, ahová beakadhatna bármi, ami megsértheti az anyagot.

A fürdőszobában, konyhában vagy a garázsban jó eséllyel előfordulhat, hogy kiömlik valami, így ezekben a helyiségekben jó szolgálatot tehet a fedeles műanyag tároló. A nehezebb, robusztusabb tárgyak elhelyezésére válasszunk fém drótokból vagy erősebb műanyagból készült kosarakat, melyek a mozgatás során nem deformálódnak.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.