A darázsirtás minden esetben alapos előkészületeket igényel

A darazsak a fészkeiket igen változatos helyeken képesek kialakítani. Sokszor szellőzőkbe vagy padlásokra helyezik el az otthonukat, amivel sajnos negatívan befolyásolják a mi életterünket.

A darazsak megfertőzhetik az élelmiszereket, ami az emberi bélrendszer megbetegedéseit is előidézheti, emiatt a méreganyaggal bíró ízeltlábúak sorában ez a rovar számít egyedül egészségügyi kártevőnek.

Éppen emiatt lényeges, hogy megvalósuljon a darázsirtás, amennyiben az indokolt. Mivel a kiirtásuk több kockázatot is magában rejt, ezért fontos, hogy szakemberre bízzuk a procedúrát.

A darázsirtás történhet permetezés vagy porzás révén, mindkét technika célravezető a kártevők eltávolításában.

Az egyik lényeges szempont az irtás megkezdése előtt, hogy felmérjék a darázsfészek megközelíthetőségének esélyét. A fészek eltávolítása nem minden esetben megoldható, azonban ilyenkor is maximálisan hatékony tud lenni a darázsirtás.

Nem érdemes halogatunk a fészek felszámolását, mivel a rovarok egész nyáron bővítik a lakhelyüket, így ezáltal csupán még több teret biztosítunk a számukra. A darázsirtás során a szakemberek felmérik, hogy egészen pontosan milyen típusú darázsról is van szó, ugyanis ez is módosíthatja az alkalmazott módszereket.

Amennyiben olyan betolakodóval kell leszámolnunk, mint amilyen az ágyi poloska, akkor sem érdemes házi megoldásokra hagyatkoznunk. Ez a vérszívó rovar nagyon gyorsan képes elszaporodni és ha sikerül is rátalálnunk, csupán átmeneti megoldásokkal számolhatunk.

A szakember által végzett ágyi poloska irtás teljes mértékben megszünteti a fertőzést, mivel a szakmai felkészültségnek és a sokéves tapasztalatnak köszönhetően célirányosan megválasztott módszerekkel történik az irtás.

Abban az esetben, ha patkányokkal van dolgunk, szintén különösen fontos az időben megtett intézkedés. A rágcsálók óriási károkat képesek okozni; megrongálhatják az elektromos kábeleket, ami akár rövidzárlatot is okozhat, továbbá kárt tehetnek a szigetelésben és a fagerendákban.

Nem beszélve arról, hogy mekkora egészségügyi kockázatot jelentenek az emberre és az állatokra nézve. Szerencsére manapság profi és gyors segítségre számíthatunk, ráadásul olyan módszerek növelik a hatékonyságot, mint amilyen a vadászgörénnyel történő patkányirtás.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.