tavaszi virágok

Az időjárás változás hatására sok megszokott növény eltűnik a kertjeinkből az eső hiánya és a túl erős napsütés miatt. Egyre inkább mediterrán területté válik az ország területe, főleg a déli részen. De ez nem jelenti azt, hogy ne tarthatnánk gyönyörű virágokat a kertünkben, csupán csak váltanunk kell a szárazságtűrő, a brutális napsütést kedvelő növényekre.

Néhány ilyen növényt szeretnék most bemutatni, amit bátran lehet ültetni, mert teljesen megfelelő nekik a szárazság és a tűző napsütés. Valamint kitérünk arra, hogy milyen mezőgazdasági kisgépek forgalmazásával foglalkozó webáruházakban érdemes nézelődni a kerti eszközök után.

Egyszerűen ápolható dísznövények

Szerencsére bőven akadnak már olyan virágok és zöldek, bokrok és fák, amelyek gondozása nem igényel túl sok szaktudást.

1. Pálmaliliom

A pálmaliliom Amerikából származó növény, hazánkban nemcsak a házikertekben, hanem a köztereken is elterjedt, igénytelen és hálás növény. -30 fokig fagyálló, homoktalajon simán, gond nélkül megél, bírja a kánikulát is. Ez az egyik legtökéletesebb növény egy olyan országba, ahol azért még mindig előfordulnak erős fagyok a téli időszakban.

Lassan nő, de hosszú életű, jól bírja a mostoha körülményeket is, szépen díszíti környezetét. Elágazó szárain nyílnak a csüngő csésze alakú sárgás fehér virágai, melyek csak rövid ideig virágoznak, a virágszár 1,5-2 méter magasságú.

2. Levendula

A levendula a kert napos részén érzi igazán jól magát, domboldalak vagy rézsűk beépítése is alkalmas. Talajtípusra nem igényes, viszont mészkedvelő növény. Bár nagyon jól tűri a szárazságot, az ültetés évében elég öntözést igényel. A levendula betakarításával a bokrokat vissza kell metszeni, egészen a növény kétharmadáig, így új hajtásokat hoz, majd ősszel újra virágzik. Ilyenkor újra meg kell metszeni.

3. Sárga cickafark

A sárga cickafark télálló, bokros növekedésű 100-120 cm magasra növő dísznövény. Csoportosan ültetve mutat a legszebben. Remek a szárazságtűrő képessége, imádja a napsütést, aranysárga, impozáns növény, nagyon kedvelt a hosszú virágzási ideje miatt. Ha elnyílott, akkor utána vissza kell metszeni.

4. Sásliliom

A sásliliom melegkedvelő, nagyon jól tűri a szárazságot, igénytelen bármilyen talajon megél, hosszú életű és nagyon mutatós. Levelei a sásra hasonlítanak, mutatós virágai több hónapon át nyílnak. Az elnyílt részeket le kell metszeni, így mindig új bimbókat hoz. Ültetés után egy darabig folyamatosan öntözni kell, később nem igényel öntözést.

5. Kövirózsa

A kövirózsa Kis-Ázsiából származik, kisméretű növény. Kerek hegyesedő végű levelei tőlevélrózsát alkotnak. Egyszerűen nevelhető, igénytelen növény, amely kedveli a kánikulát. Főként kőedényekbe, sírokra és sziklakertekbe való, ott, ahol igazán forróak a nyarak.

6. Bíborvörös délvirág

A bíborvörös délvirág kristályvirág vagy napcsillag néven is ismert. Dél-Afrikából származik, igénytelen, levelei húsosak, hosszúkásak. Könnyen nevelhető, egész nyáron ontja pink színű virágait. Szárazságot, napsütést kedvelő dísznövény.

7. Varjúháj

A varjúháj a varjúhájfélék családjába tartozó pozsgás növény. Nagyon jól mutat sziklakertekben, kőedényekbe ültetve vagy talajtakaróként. Nagyon változatos külsejű, szárazságtűrő, napkedvelő növény.

Ezeket a növényeket gondozva szükségünk lesz sövényvágóra, metszőollóra és egyéb mezőgazdasági kisgépekre, amelyeket beszerezhetünk az Agrocaretech szerszám és mezőgazdasági kisgépek webáruházban.

Összegezve: Elmondhatjuk, hogy az egyszerűen gondozható dísznövényekre nagy szükségünk van a környezetünk kellemesebbé tételére, és ezek a növények az elültetésük után nem igénylik a folyamatos gondoskodást.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.